perjantaina, syyskuuta 30, 2016

Syyspuuhia ulkona ja sisällä

Tällä viikolla on syksy näyttänyt täällä Turun suunnalla kaikki kasvonsa. 
Unelmankauniita aamuja ja heti perään kaatosateet ja kunnon syysmyrsky.

Talvipesää rakennetaan ja kynttilöitä sytytellään.
Olohuoneeseen on pystytetty leiri arki-iltaisin ja kaukosäätimeen on jo vaihdettu tuoreet patterit.
Eläköön Yle Areena, HBO ja Netflix.

Tulkoon kun ei estääkään voi,
LOKAKUU.

Tänään hyppään ratsuni selkään ja piipahdan hakemassa syysinspiraatiota 
Loviisan Aitasta. Muutama Linumin tyyny on jäänyt juttelemaan pääkoppaan ja Aitan syystapahtumassa on mm. kaikki Linumit tarjouksessa -15%. Lexingtonin uutuudetkin on katsastamatta! Samalla pitää vilkaista muutamaa kangasta, jos vaikka nojatuoliprojekti etenisi...

Täällä Pikkutalossa on valloillaan sellainen harhaluulo että kun viikonloppu koittaa, on aikaa tehdä sitä sun tätä, vaikka todellisuudessa...(alempana lisää)


Toi vihreä kulho on juniorin löytö kirpparilta 15 eurolla. Ehtaa Nanny Stilliä. Kadehdin sitä niin paljon että sain viimein ruinattua yhteishuoltajuuden :)



Viikonlopuksi on luvattu mainioita ulkoilukeliä, peukut pystyyn että toteutuu!
Tykkään todella paljon haravointihommista. Kuulokkeista hyvää musiikkia, ajatukset toisessa galaksissa ja harava heilumassa. Sauna odottamassa ja kuohu kylmässä, pata porisemassa. 
Siinä sitä mindfullnessia meikäläiselle ja tehdään mitä ehditään, loput sitten seuraavana tooooosi pitkänä viikonloppuna :)

Nyt täällä kirkastuu ja mä hyppään Vespan selkään!

Rentoa viikonloppua toivotellen,
Sanna












SHARE:

maanantaina, syyskuuta 26, 2016

Aamu kuin runo

Näissä sumuisissa aamuissa on jotakin aavemaista. 
Salaperäistä, pysähtynyttä tunnelmaa. Käsinkosketeltavaa.

Voisin istahtaa tuohon tuoliin ja lausua Edgar Allan Poen Korpin.
Muistieni sopukoista, vaikuttavasti ja niskakarvoja nostattavasti.
Vähän Vincent Price- tyyliin...

Nauttikaa syysaamusta kanssani!
Sanna













SHARE:

sunnuntaina, syyskuuta 25, 2016

Syksyn kauneutta puutarhassa

Viimeistään nyt on aika donkata kesäkukat kompostiin ja korvata ne syysistutuksilla. Puutarhaa ja ulkoilmaelämää ei kannata vielä sulkea oven taakse, syys-lokakuu on happirikasta ja ihanaa aikaa. Meilläkin suunnitellaan monivuotisten muuttoliikettä ensi viikolle, arkena illat ovat vielä sen verran valoisia että mukavasti ehtii touhuamaan puutarhassa pari tuntia.

Ajattelin pikkuhiljaa luovuttaa kasvihuoneen tomaattien ja paprikoiden kanssa, poimin viimeiset kypsät suoraan poskeeni ja sitten se on siinä. Kottikärryillä kulman taakse!

Kaivelin inspiraatioksi itselleni - ja toivottavasti myös teille - viime syyskuun koristeluja ja istutuksia puutarhasta. Toki nämä tuli sitten ripoteltua kuvauksen jälkeen portaille, terassille ja kasvihuoneeseen mutta oli kiva kerätä ne kaikki ensin terassille ja kuvata vähän sieltä sun täältä.  Kasvit ja kukat näyttää mun silmään aina paremmalta yhdessä, runsaisiin ryhmiin sommiteltuina. Joukossa oli myös kesäkukkien jäänteitä, osa monivuotisia, niitä siistinä säilyneitä. Vanhat pullot ja onnistuneen valkosipulisadon ylpeydet pääsi myös näytille. Aina voi miksata!

Huomasittekos tuon leipälaudan keskellä pöytää? Jos joskus törmäätte vastaavaan, kannattaa poimia mukaan. Siihen on ulkona ja sisällä rakennettu aika monta kivaa kattausta ja esim. tiiliskivillä korotettuna tuo ryhtiä ja nostetta suurempien juhlien seisovaan pöytään.

Syysinspiraatiota, olkaa hyvät!









Eikä täältä raaski illan tullen sisälle siirtyä. Syyskuu, lasit viiniä, radio taustalla ja kynttilät päällä, lämpimän huovan alla. Siinä sitä syksyn säveltä. Jossain vaiheessa iltaa hipsitään kasvihuoneeseen, pistetään lämppäri hurisemaan ja maailma paremmaksi. Syksy sulkee syliinsä, ulkona pimenee ja maailma loittonee. Näin on hyvä.









Vaikka mennään kovaa vauhtia kohti lokakuuta, ei vaivuta synkkyyteen vaan nautitaan kuulaasta ja kauniista syksystä, eiks niin?!

Energiaa alkavaan viikkoon,
Sanna

Puutarhan syyskukkijat ja viherkasvit on hankittu Viherlassilasta, tyynyt ovat Loviisan aitasta Linumin 2015 mallistosta ja pellavaliina on Ikean pellavakangasta metritavarana.
Leipälautoja kannattaa kysellä Adalmiinan Helmestä, sieltä mekin omamme löysimme 10 vuotta sitten.



SHARE:

perjantaina, syyskuuta 23, 2016

Päärynäpuun istutus


Kuulaana torstai-iltana meillä päästiin pitkästä aikaa istutushommiin. Asiantuntijaneuvoin ja parhaan apurin kanssa.

Tässä pitäjässä on jo pitkään haaveiltu omasta päärynäpuusta ja tähän asti haave on jäänyt muiden suunnitelmien jalkoihin. Homma etenee varmimmin siinä vaiheessa kun Pikkukamu alkaa puhumaan päärynöistä. Koska syksy on oivallista aikaa istuttaa, kurvattiin Viherlassilaan ja matkaan lähti 2 päärynäpuuta, toinen meille ja toinen kamulle 5- vuotissynttärilahjaksi. 


Eilen oli aika opiskella miten päärynäpuu sitten oikein istutetaan. Helppoahan tuo kun sain houkuteltua Pilkkikaverin kaivamaan, 5- vuotiaan pitämään huolen madoista ja itse toimin kuvaajana ja asiantuntijakommentaattorina. Varsinainen puutarhatöiden Juhani Tamminen :)))



Istutus pääpiirteittäin: Vähintään 60 cm  levyinen ja syvyinen kuoppa, istutussyvyys sama kuin kasvuastiassa, hyvälaatuista multaa, marjalannoitetta, vettä, tukea, tiivistystä ja suojausta. Lisäohjeita löytyy helposti mm. täältä. Kuvissa on kaikki muu kunnossa mutta huomenna pitää hakea vielä paksummat "liinat" rungon ja keppien väliin ettei narut hankaa rungon pintaa rikki. Rungon suojaksi kiertyi älyttömän kätevästi muovinen "rulla", suojaamaan tuholaisilta, ajattelin kyllä pystyttää piikkilanka-aidan, kupoliteltan ja palkata yövartijan rakkaan puuni suojaksi. Maamiinojakin harkitsin... :)






Nämä narut vaihtuu huomenna leveämpiin nauhoihin jotka pitää puun paikallaan ja silloin se juurtuu paremmin. Multapinta jätettiin vielä hetkeksi matalammalle tasolle, jos syksy jatkuu yhtä kuivana, kastelua tarvitaan ja se ei saa valua pois. Talveksi kasataan pieni kumpare rungon ympärille ettei vesi jää seisomaan juurelle.


Nyt on tehty kaikki niin hyvin kuin osattiin ja ensi vuonna odotetaan kiihkeästi onnistunutta kukintaa ja pölytystä!

Tässäpä puutarhamme uusi asukki:
Päärynäpuu Pepi

Talvenkestävä ja jo nuorena puuna satoisa. Hedelmä pieni tai keskikokoinen, pitkänomainen, vihreä ja makea. Hedelmät ovat kypsänä pehmeitä, makeahkoja ja kypsyvät elo-syyskuussa. Itsepölytteinen, mutta hyötyy ristipölytyksestä. Erittäin hyvänmakuinen herkkulajike, jonka hedelmät kypsyvät jo elo–syyskuun vaihteessa. Hedelmä on mehukas, pitkulainen, keskikokoinen, vihertävänkeltainen ja auringon puolelta punakylkinen. Virolainen lajike. I-III 

NAM!
_____________________________

Ja hei, onko omput kerätty ja pakattu?
Huomenna on sitten ihan oikeasti ne Viherlassilan sadonkorjuujuhlat joista hätäpäissäni sauhusin jo pitkin somea viime perjantaina :)

Nyt kun ohjelma on tarkentunut, jaan sen uudestaan teille.

LAUANTAINA 24.9. KOKO PERHEEN SADONKORJUUJUHLAT

Iloista sadonkorjuutunnelmaa, ohjelmaa koko perheelle ja upeita sadonkorjuutarjouksia! Tulevana lauantaina Viherlassilassa intoudutaan juhlimaan kulunutta kesää ja puutarhan tuottamaan runsasta satoa. 
Saamme vieraaksemme Bornemannin mehustamon, jotka kylmäpuristavat mehua pihasi omenoista suoraan käteviin hanapakkauksiin. Lue lisää mehustamosta! Herkuttele omenapiirakalla ja tee löytöjä puutarhaOUTLET:ista varastontyhjennyshinnoin, alk. 1€! Hyödynnä upeat tapahtumatarjoukset, mm. puun ostajalle tukikeppi & rungonsuoja KAUPAN PÄÄLLE!
Leppisklubi on lasten oma puutarhakerho. Syksyllä luonto ja puutarha valmistautuvat talvilepoon. Mitä luonnossa ja puutarhassa tapahtuu syksyllä? Lähde koko perheen voimin opettavaiselle sadonkorjuuretkelle! Leppisklubilaiset pääsevät myös poniajelulle ja saavat vieraakseen ihanan Ville Viking:in klo 10-13. Ilmapalloja!
Kahvi- & omenapiirakkatarjoilu klo 10-15 tai niin kauan kuin piirakkaa riittää.
Viime vuonna Viherlassilan sadonkorjuujuhlilla järjestettiin omenapiirakkakilpailu.
Nyt kun tätä omppujen ylituotantoa yritetään hukuttaa ties minne, täältä löydät Turun parhaat reseptit!
____________________________
Meillä oli istutuspuuhien jälkeen torstai-iltana ihan omat sadonkorjuujuhlat. Puutarha tarjosi parhainta antiaan ainakin Pikkukaverin mielestä. Suun täydeltä mansikoita ja kirsikkatomaatteja
SYYSKUUSSA!



Mansikat kukkii vielä kasvihuoneessa!



Tomaatit on jaettu sulle-mulle, arvaatteko kuka vei kaikki kirsikkatomaatit? :)


VOI ONNEA!
Pistettiin suut makiaks :)
Olkaa kiltisti!
Sanna 
SHARE:

torstaina, syyskuuta 22, 2016

Yksiön sisustus pienellä budjetilla

Piipahdin viikolla tyttären yksiössä (28m2) ja kun kamera sattui olemaan mukana, napsaisin muutaman foton.
Pieni yksiö, pieni budjetti, paljon kekseliäisyyttä ja kodin tuntua.
Uutta, vanhaa, lainattua ja kunnostettua.
Siinä se. Nuoren naisen oma koti.
Viihtyy. 

Tämän nojatuoli-ihanuuden neiti löysi, tinkasi, osti ja verhoili, ihan itse. 
Hyvä Ellu!
Mä hurraan sille että vanhat romut on sittenkin lähellä sydäntäsi :)


Kun kaappitilaa ei ole, sen voi ratkaista näin.
Tuo vasemman nurkan pyykkikori on nerokas löytö Habitatista. 


Pitäähän sitä nyt yks string-hylly olla...


Asunnossa on kauniit greiget seinät, paremmat kuin esim. ihan valkoiset olisi. 
Mustat kehykset ja printtitaulut tulee kauniisti esille niitä vasten.


Hylly ja tuoli, aika mätshi mätshi :)


Rekki menee kuulemma vaihtoon kun Ikeassa oli hienompi mustana.
Ymmärtää sen, aika näkyvällä paikalla kuitenkin...


TV- alttari & TV jonka kävin eilen korjaamassa :)
...ja kirotut Gilmoret!
(kiroukseen liittyy molemmat tädit ja tarina, että terveisiä vaan)


Keittiö kiellettiin kuvaamasta kun hedelmät korissa ei olleet sävy sävyyn.
Mistä lie oppinut mokomia kotkotuksia...mutta välitilan laatat on älyttömän hienot.


Täällä on kodikasta!


Äitiiiiiii, lopeta! Mulla on kiire töihin!


Mä unohdin kuvata pöydän ympäriltä kaikki eri-pari-tuolit jotka likka kunnosti ja haali maailmalta. 
No, ens kerralla sitten, tällä kertaa mut "ohjattiin ovelle" aika ripeästi kameroineni.

 

Ai että kun mä tykkään piipahtaa näiden tulevaisuuden toivojen luona. Niillä on molemmilla ihan omanlaisensa maku, hyvä fiilis kodeissaan ja raikkaita ideoita pienellä budjetilla.
Lisäksi on kiva huomata että ollaan Pilkkikaverin kanssa tehty oikeanlaisia, aikaa kestäviä valintoja esim. joululahjojen hankinnassa koska useimmat on edelleen mieluisia ja kulkee mukana.

Onnellinen äippä toivottelee hyvät yöt :)
Sanna



SHARE:
© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig