maanantaina, tammikuuta 11, 2016

Yli 2 kiloa vuodessa, well done!

Aamuvarhaisella, ennen suru-uutista David Bowien kuolemasta, ilahduin kun luin Helsingin Sanomista että suomalaiset ovat popsineet viime vuonna yli 2 kiloa enemmän vihanneksia edelliseen vuoteen verrattuna. Eikä tässä ollut kuin yhden tukkuliikkeen tilastot.


Satokausiajattelu nostaa päätä, lähiruoka ja sen ympäristövaikutukset sekä tietenkin ruoan  terveellisyys paiskaavat kättä yleisen ruokakiinnostuksen kanssa. 
Sehän on ollut trendikästä jo koko 2000-luvun.

NAM! HYVÄ ME!




Tuo kilomäärä olisi varmastikin vielä paljon suurempi jos pystyisimme laskemaan paljonko kotipihoilla, ikkunalaudoilla,
parvekkeilla ja peltopalstoilla on piilotettu siemeniä ja korjattu syksymmällä satoa.




Omakohtaisesti voin sanoa kiinnostuksen lisäntyneen vähintään saman verran kuin 
lehtikaalin myynti viime vuonna eli 180%. 
Ja tässä harrastuksessa nälkä kasvaa syödessä, viljelylaatikot valtaa alaa ja onnistumisen ilo on 
isoa ja maukasta.




Ilman liikaa kotimaista hymistelyä, kyllä meillä syödään banaani päivässä smoothien pehmittäjänä ja paiskataan mielellään greipit kurkusta alas iltapalana.
Että ei se kaikki vege niin läheltä tule...mutta sen vannon että valkosipulit on omasta maasta ja tomaattimurskat kasvihuoneesta.




Kuvitukseksi löysin viime elokuisten sadonkorjuujuhlien julkaisemattomia otoksia johon olen kerännyt ensimmäisiä maistiaisia oman maan antimista.
Voi tätä vihreyttä puutarhassa ja kasvattajan ylpeyttä pikkuriikkisistä porkkanoistaan :)

Loviisan aitasta sain lainaksi ihanat Riviera Maisonin astiat, 
että sain kuvattua kauniisti mun ekan oikean sadonkorjuun!

Joko siellä suunnitellaan kiihkeästi kevättä ja kylvöaikaa?

Ulkona näyttää ihan musta-valkoiselta,
näistä kuvista saadaan vähän väriä elämään :)

Sanna




SHARE:

22 kommenttia

  1. Voi miten kauniita kuvia. Täytyy sanoa, että kun olen alkanut lukemaan enemmän ruokablogeja, on kiinnostus kasviksia kohtaan myös kasvanut. Meillä kasviksia on melkein joka ruuassa. Mieheni kotimaassa ne kuuluvat lisukkeena lähes kaikkeen kala- ja liharuokiin. Vielä kun oppisi sitä lehtikaalia syömään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule, mä oon kuivannut kaikki meidän lehtikaalit ja ripottelen joka aamu ison lusikallisen smoothien joukkoon. Koita!

      Poista
  2. Ihanan raikkaita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Kyllä tuli kesää ja värejä ikävä...

      Poista
  3. Jaiks miten herrrrkulliset kuvat! Kertakaikkiaan! Itse en oo kovin kova viljelijä, hiukan anopin apuna vain. Mutta näitä kuvia kun katsoo niin jospas...

    VastaaPoista
  4. Mahtavaa, että kasvisten syönti lisääntyy ja mahtavinta, että suomalaiset juurekset ovat päässeet taas esille. Punajuuria ja porkkanoita ilman ei voi elää. Ne ei kyllä ole itse kasvatettuja...Ihanat kuvat,kevätvillitys hiipii...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavinta, todellakin! Sä sen sanoit, punajuuri ja porkkana parhaana satokautena, nam! Kyllä tämä nyt pahasti tuntuu kevätvillitykseltä...

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Voi kiitos Hannele! Tähän vuodenaikaan vaan jotenkin kaivataan vähän väriä...

      Poista
  6. pipsa-muori1/12/2016

    Tiesit,että me sun blogin seuraajat kaivataan just tämmöisiä kuvia,just nyt<3 Ja tekstiä myös.Noista itse kasvatetuista sen verran,että ne tulee varmasti kaikilla syötyäkin tosi tarkkaan,että silläkin lailla ekologista..(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin sen tiesin että mä kaipaan tällaisia kuvia Pipsa! Asiaa puhut, ne itse kasvatetut todentotta tulee syötyä tai säilöttyä melkein naatteja myöten :)

      Poista
  7. Ihanan inspiroivia ja raikkaita kuvia - nyt tekee mieli herkullisia vihanneksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tammikuussa tekee aina mieli vihanneksia...tosin täällä on porsasteltu vielä viikonloppu kaikkea muuta kun kevyesti :)

      Poista
  8. Kauniita kuvia ja herkulliselta näyttää!

    VastaaPoista
  9. Vois kyllä ruveta syömään terveellisemmin ton joulun jälkeen. Eksyin jotakin kautta tänne sun blogiin ja liityin lukijaksi. Tuuhan sääkin kylään Aurinkokujalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän sitä vois :) Kiitos, piipahdan jossain vaiheessa!

      Poista
  10. Mä voisin syödä nää kuvat. Ja juoda ton samppanjan ;)

    VastaaPoista
  11. No hitsinvitsit mitä kuvia, niin tulee kesäikävä!!! :)) Ja juu, hienoa tuo kasvisten määrän lisäys, ei ole ollenkaan huono juttu kenellekkään. Muutens Sanna, päivittäisitkö tuonne sivubanneriin tän uuden blogiosoitteeni, taitaa vielä tossa sinulla pyöriä tuo entisen elämän osoite, sehän on jo mennyttä kauraa se.... :)) Mukavia pakkaspäiviä sinulle, kesää odotellessa.

    VastaaPoista
  12. Hienoa, tuo on hyvä askel terveellisempään elämään <3

    VastaaPoista
  13. Ihanat kuvat! Tulee niin ikävä kesää/alkusyksyä ja noita värejä... Nyt on tosiaan kovin mustavalkoista, vaikkakin ihan kaunista -kai.

    VastaaPoista
  14. Oijoi, mitä kuvia... ♥ Aikaisemmin tänään tuli jo iso kevätkuume kun luin eräästä blogista ihanista siemenostoksista. Nyt vielä tämä ;) Sen lisäksi, että kasvikset ovat hyviä, ovat ne kyllä hurjan kauniitakin!

    VastaaPoista

© Pikkutalo. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig