Marjasesongin paras arvonta!

Kukkuluuruu,
arvatkaas mitä täällä puuhaillaan?!

Viime vuonna ostettu arkkupakastin osoittautui loistavaksi
hankinnaksi, viime vuoden hillo- ja mehuorgiat tuli nautittua talven aikana 
tarpeellisina vitamiineina ja toukokuun alussa pakastimesta sai ottaa virrat pois 
koska se oli TYHJÄ!

So happy!
Ja nyt aloitellaan uutta sesonkia, pakastimessa taas virta päällä ja
poimijoilla vauhti kohdillaan :)

Tänä vuonna oli kiva saada pakastuskaveriksi 
ikiaikainen, laadukas ja luotettu kotimainen pakasterasioiden valmistaja.
Sitä sorttia joissa kannet pysyy kiinni, ovat konepestäviä eivätkä vääntyile.
Avainlipputuote.

Sovittiin Orthexin väen kanssa että ilahdutetaan lukijoita
ARVONNALLA!
Pistetään onnellisen marjanpoimijan settiin pakastusrasioita 
(3 x 3 setti = 9 litraa kesän makuja talteen)
ja kunnon kannellinen saavi marjojen keräämiseen
tai mehustamiseen.
Miltäs kuulostaa?

Osallistuaksesi sinun pitää kertoa kommentissa
mitä kesänmakuja pakastat mieluiten!
Voit kommentoida joko tähän postaukseen tai 
Pikkutalon Facebookiin.

Huomhuomhuom!

Saat extra-arvan jos jaat kommenteissa jonkin hyvän 
pakastukseen liittyvän reseptin!

Arvonta päättyy viikon kuluttua eli ensi perjantaina 
ja säilöntäboksit lähtee saavissa matkaan heti maanantaina,
sopivasti keskelle marjasesonkia :) 

Nyt mä lähden poimimaan mansikoita sateensuojaan ja pakastimeen
(jos en syö kaikkia :)

Sanna

*Blogiyhteistyössä Orthex*

Ensi viikolla reseptejä ja vinkkejä luvassa...



*Edit*

Mun oli pakko tulla lisäämään pari kuvaa sadonkorjuusta :)

Nostin maailman parhaat potut suoraan maasta pataan ja
harvensin valkosipuleita että mahtuvat kasvattamaan kynsiään.
Nämä yksikyntiset on ihan yhtä hyviä ruoanlaitossa
ja ah, niin paljon parempia kun kauppojen kiinalaisversiot...

Ai niin, söin ekan itsekasvattamani porkkanan!
Ihana!
Enkä ehtinyt kuvaamaan :)

Pilkkikaveri piipahti metsässä ja kas... hyvä sienivuosi tulossa tämän vedenpaisumuksen ansiosta!

Pakkanen täytyy :)



Tämä kuva on viime viikolta kun harventelin pikkuisia porkkanoitani :)




CONVERSATION

64 kommenttia:

  1. Kyllä ne mansikat on parhaita pakastettavia! Harmi mitään vinkkiä mulla ei ole, mutta yhdellä arvalla mukana :)
    minea.mariella@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Mansikat, ehdottomasti, lisäksi mustikat :)
    Arvalla mukana ;)

    VastaaPoista
  3. Meillä pakastetaan kaikenlaisia marjoja. Vähän sokeria mukaan, että maku ja väri säilyy paremmin. Jos mahdollista, niin mahtuu enemmän pakastimeen, jos on käytössä vakuumityhjiökone.
    Ohje: Lila sohjo: 1,5 dl mustaherukkamehua, 2,5 dl vettä (sokeria). Laita kulhoon ja sitten pakastimeen. Sekoita välillä kunnes tulee sohjomainen seos (2-3t). Vatkaa 2 valkuaista vaahdoksi ja sekoita sohjoseokseen. Laita pakastimeen ja sekoita välillä. Ota pakastimesta ja nauti sohjosta. Voit käyttää mitä tahansa mehua.
    Kahdella mukana.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Mansikat, mustikat, raparperit ja viinimarjat ovat meidän pakkasen herkkuja.
    Olen joskus tehnyt piirakoita valmiiksi pakkaseen, niin, että kaikki on uunia vaille valmista. Esim. mustaviinimarja piirakka, rahkalla ja muropohjalla säilyy pakkasessa todella hyvin. Nopea vierasvara :)
    Mukaan kahdella arvalla
    o.krimou@suomi24.fi

    VastaaPoista
  5. Mukava arvonta. Minä pakastan yrttisilppua hienonnettuna folionyytteihin, jotka laitan pakastusrasiaan. Nyytit löytyvät helposti

    Muuten pakastan kesän marjoja, sieniä, ja olen pakastanut myös raakamehuja, joihin ei tule sokeria.

    VastaaPoista
  6. Mansikat ja mustikat ovat marjoista meillä pakastetuimpia. Myös kanttarelleja ja suppilovahveroita pakastetaan talven varalle.
    Vinkkinä, että lisään marjojen päälle ripauksen sokeria, joka säilyttää marjat parempina pakastettaessa. Suppikset ja kanttarellit käytän pannun kautta ilman öljyä tai rasvaa niin, että neste häviää. Näin sieniin ei tule pakastettaessa kitkerää makua.
    Kahdella arvalla mukana.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Mansikat ja mustikat ovat marjoista meillä pakastetuimpia. Myös kanttarelleja ja suppilovahveroita pakastetaan talven varalle.
    Vinkkinä, että lisään marjojen päälle ripauksen sokeria, joka säilyttää marjat parempina pakastettaessa. Suppikset ja kanttarellit käytän pannun kautta ilman öljyä tai rasvaa niin, että neste häviää. Näin sieniin ei tule pakastettaessa kitkerää makua.
    Kahdella arvalla mukana.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Mansikoita ja mustikoita =)

    marikax@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Pakkaseen menee mansikat, mustikat, puolukat ja viinimarjat sekä raparperiäkin.
    Yhdellä arvalla mukana!

    VastaaPoista
  10. Anonyymi7/17/2015

    Ihana arvonta, kerään innolla syksyn satoa talteen! En tunne varsinaisia reseptejä, joten ollaan yhdellä arvalla mukana :) -Sari- (kissankarva85(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  11. Mukana arvonnassa :)
    Sateinen sää lupaa sieniä! Niitä olisi ainakin tarkoitus pakastaa. Mansikoiden ja mustikoiden ja puolukoiden ohella.

    VastaaPoista
  12. Lissukka7/17/2015

    Mansikoita, mustikoita, viinimarjoja, sieniä :)
    Yhdellä arvalla mukana.
    liisa.tammisto@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Arvontaan osallistun! :) pakkaseen pääsee mansikat, mustikat, juolukat ja vadelmat sekä puolukat!
    johanna piste ahopelto miukumauku gmail piste com

    VastaaPoista
  14. Mustikoita, mansikoita ja sieniä :)
    ameliarose211@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Mustikoita, mansikoita ja sieniä :)
    ameliarose211@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Mansikoita, punaisia ja mustia viinimarjoja ja suppilovahveroita (nymana40@gmail.com)

    VastaaPoista
  17. mustikat, mansikat, hillat ja puolukat menee pakkaseen samoin suppilovahverot. mehuina menee mustaherukat vadelmat j a marjaaronia on
    todella hyvä ja aromikas marja mehuksi. hyvää mansikkahilloa pakkaseen saa kun laittaa mansikat isoon kulhoon ja sekaan melatin keittämättä
    hilloksi pussi sekä vähän sokeria. Sekoitetaan noin 10 min. Laitetaan pakasterasioihin ja pakkaseen. Hyvää puuron päällä ja leivonnaisissa
    puhumattakaan vohvelien ja ohukaisten päällä. marjutk53@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Meillä pakastellaan mansikoita, mustikoita, vadelmia ja karpaloita! Ja riippuen omppusadosta, myös omppumehua :)

    VastaaPoista
  19. Anonyymi7/17/2015

    Minun Orthexini täyttyisivät mansikoilla ja mustikoilla. :)
    pienet.suloisuudet@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Mukana kivassa arvonnassa :) Mansikoita, mustikoita ja puolukoita pakastan mieluiten :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Mukana arvonnassa! Vinkki: myös esim. raparperia kannattaa pakastaa. Kuorii (jos tarpeen) ja pilkkoo sopivan kokoisiksi palasiksi ja sopivan kokoisiin pusseihin. Sitten talvella voi tehdä suoraan piirakan kun vaan nappaa yhden pussin. mursuuppi at gmail piste com

    VastaaPoista
  22. Anonyymi7/18/2015

    Mukana arvonnassa kahdella arvalla ! Pakastan kaikkia marjoja, ja pakastusvinkkinä on pakastaa yhdistelmärasioihin, niin että yhdessä rasiassa on sekaisin marjoja ja hedelmiä smoothieen kerta-annoksena :) tiiakemppi(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  23. Mieluiten meillä syödään mustikoita ja puolukoita, joten niitä pakastan :)
    jaksaviela@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Raparperit on jo pakastettu, muut oman puutarhan marjat pakkaseen mitä tuoreena ei ehdi syödä.Luumuja myös pakkaseen näyttää tulevan mahti sato. Mukana arvonnassa toki

    VastaaPoista
  25. Pakastan raparpereja, mansikoita, mustikoita ja sekamehua nimeltä Koivulan herkku, johon tulee punaisia viinimarjoja, mansikoita ja raparperia, Nam! Mukaan arvontaan, terkuin Suska koivuladesignesta.

    VastaaPoista
  26. mansikoita
    kikke at live.fi

    VastaaPoista
  27. Anonyymi7/18/2015

    HennaH
    Yksi arpa, mansikoita, mustikoita, viinimarjoja, karviaisia, puolukoita minä pakastelen, raparperia sokeria mukaan.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  28. Mansikoita ja vadelmia mieluimmin mutta pakastan myös viinimarjoja ja raparperia sekä sieniä.
    Mukavia sadonkorjuuhetkiä!

    VastaaPoista
  29. Marjoja pakastan; mansikoita, mustikoita, puolukoita jne. =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Marjoja pakastan; mansikoita, mustikoita, puolukoita jne. =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Anonyymi7/18/2015

    mukana kivassa arvonnassa - pakastan marjojen lisäksi esim. piparjuuriviipaleita ja varsisellerin palasia talven keittoihin ja patoihin - ohuita sitruunaviipaleita pakastan kalaruokiin ja juomiin - omasta puutarhasta lisäksi pavut ja parsakaalit pakastan aina joulupöytään - lista on pitkä - raakaraasteet laitan vielä...

    hannah

    VastaaPoista
  32. Anonyymi7/18/2015

    Olen yhdellä arvalla mukana! Ihanan syksyisiä kuvia, syksyä odotelessa (sitä syksyihminen odottaa) ;)
    miianblogi(at)suomi24.fi

    VastaaPoista
  33. Ehdoton suosikkini on puolukat. Niitä pitää olla pakkasessa reilusti talven varalle.
    anne.jrvinen@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Anonyymi7/18/2015

    Pakastan mansikkaa,mustikkaa ja puolukkaa.
    josjakun (at) yahoo (piste) fi

    VastaaPoista
  35. Anonyymi7/18/2015

    Tänä vuonna uuteen pakkaseen mustikkaa, mansikkaa, kanttarelleja, vadelmia, suppiksia... Survon mansikat ja ripaus sokeria päälle, siitä talvella puuron päälle. Marjaana piste Heinonen at gmail piste com

    VastaaPoista
  36. Arvonnassa mukana. Pakastin täyttyy kaikella mahdollisella oman maan sadolla ja metsästä hankituilta: yrtit, pavut, juurekset, marjat, sienet ja omenat. Nyt toivon saavani jossain muodossa myös tomaattia ja kaalia.

    VastaaPoista
  37. Anonyymi7/19/2015

    Arvonnassa mukana, mustikoita ja mansikoita ainakin pakastimeen.
    teijahe@hotmail.com

    VastaaPoista
  38. Mansikoita enimmäkseen ja sitten sieniä.
    mairestrange(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  39. Mansikkaa tulee eniten pakastimeen säilöttyä :)

    vaatehuttuja(@)gmail.com

    VastaaPoista
  40. Anonyymi7/19/2015

    Omenaa pakastan aina valmiina lohkoina. Syntyy hetkessä piirakat ja paistokset talvella!

    Pakastusresepti: Pikakeitä uusia perunoita viisi minuuttia kiehuvassa vedessä. Kippaa potut kylmään veteen. Pakasta. Ovat suurta herkkua keskellä talvea, vaikka joulupöytään! :)

    Kahdella arvalla mukana. :)
    leevilotta(at)luukku.com

    VastaaPoista
  41. Anonyymi7/19/2015

    Pakkaseen menee ainakin mansikkaa, mustikkaa, puolukkaa ja hillaa (jossainpäin Suomea sitä kutsutaan lakaksi)...

    irenetakalo@gmail.com

    VastaaPoista
  42. Olen pakastanut mansikkaa ja mustikkaa ja vielä olisi tarkoitus survoa sinne pakkaseen vähän mustaviinimarjaa ja syksyllä aroniaa :D

    VastaaPoista
  43. Meillä laitetaan pakasteeseen vähän mansikoita, niin paljon vattuja ja mustikoita kun jaksetaan kerätä (jos on hyvä satovuosi) ja oman pihan omenoista keitettyä sosetta.

    Onkohan tämä nyt ihan puhdas pakastusvinkki mutta ainakin helpottaa pakastamista;
    Me kerätään vatut suoraan niihin pieniin (0,3l) pakasterasioihin. Vyötäröllä olevaan vyöhön on kiinnitetty ämpäri ja ämpärissä päällimmäisenä olevaan rasiaan kerätään, rasia suljetaan kun se on täysi ja laitetaan alimmaksi. Kotona rasiat vielä tarkastetaan päällisin puolin roskista ja matosista ja ripsautetaan sokeria ennen viileään laittamista ja pakastamista. Paljon mukavampaa kuin ison astian pohjalle liiskaantuneiden marjojen siivoaminen!

    VastaaPoista
  44. Cherrycloud7/20/2015

    Minä pakastan mansikoita, punaherukoita, mustaherukoita sekä vadelmia ja mustikoita jos vain mahdollista :)
    cherrycloud@luukku.com

    VastaaPoista
  45. Kaikenlaiset kesän maut menee meilläkin pakkaseen ja niistä suosituimpia ovat mansikat, mustikat, raparperi, puolukka sekä kantarellit.
    Muutama vuosi sitten aloin pakastaa sekä punaisia että mustia viinimarjoja rasialliset molempia marjoja terttuineen, onpa kiva ottaa niitä sitten talven keskellä (kakun)koristeeksi. 😃

    VastaaPoista
  46. Tänä kesänä pakastin on ottanut vastaan raparperin ja mansikoiden lisäksi myös erilaisia villivihanneksia, kuten nokkosta, vuohenputkea ja kuusenkerkkiä.
    gindokai@gmail.com

    VastaaPoista
  47. Anonyymi7/22/2015

    Meillä pakastetaan lähinnä vain mustikoita ja vadelmia, koska kestävät pakastamista parhaiten. Kyllä niitä sitten kuluukin puuron kanssa sellaisenaan ja joskus kiisseliin tai piirakkaan.
    anvarp88@gmail.com

    VastaaPoista
  48. Kyllä mieluiten pakastan mustikoita, ovat ne NIIN hyviä! :)

    VastaaPoista
  49. Kyllä mieluiten pakastan mustikoita, ovat ne NIIN hyviä! :)

    VastaaPoista
  50. Anonyymi7/23/2015

    Meillä pakkaseen menee marjojen lisäksi myös yrttejä ja tänä vuonna tietenkin nuo perunat jouluksi. Kiitos vinkistä! Raparperi on kiva pakastettava kun siitä saa kesän makua piirakoihin eikä mene vetiseksi pakastimessa. T: Marja L-K / Turku

    VastaaPoista
  51. Mansikat ja raparperi maukkaimmat pakastettavat herkut meillä! :)

    VastaaPoista
  52. Mansikkaa, raparperia, kanttarelleja muun muassa :) lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  53. Mustikat on meillä lemppareita. Herukoista keitän mehua. Ilman mehua talvi tuntuu kovin pitkältä ;)

    VastaaPoista
  54. Mansikkaa ostan pakkaseen. Mustikkaa ja vattua kerään ja joskus saankin. Talvi on kovin orpo, jos ei ole marjoja pakkasessa. Viime vuonna jäin ilman mansikoita ja oli kyllä "outo" talvi!
    Vinkiksi sanoisin yrttien pakastamisen. Yleensä ihmiset kuivaavat, mutta pakastaminen on ihan yhtä hyvä ja vähemmän työläskin juttu. Yrtit siis pakkaseen!
    Kahdella arvalla mukana.

    VastaaPoista
  55. Anonyymi7/23/2015

    Mansikkaa ja mustikkaa mieluiten, mutta myös vadelmia, viinimarjoja ja puolukkaa pakastetaan. Ihana sitten talvella herkutella!
    tiiun(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  56. Mustikkaa kaikkein mieluiten pakastan, sitä kuluu smoothiessa, piirakoissa, kiisseleissä yms yms talven aikana niin paljon kuin vain on kesällä viitsinyt kerätä.
    Pakastusvinkkinä, että uusia pieniä perunoita kannattaa kevyesti ryöpäyttää ja sitten pakastaa joulupöytää varten.
    Kahdella (?) mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  57. Anonyymi7/23/2015

    mustikkaa ja puolukkaa mieluiten pakastan... :)
    elina_jokitalo(at)luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi7/23/2015

      ja vinkiksi annan, että porkkanat säilyy talven yli... kun ne pilkkoo pieniksi rasioihin pakkaseen. Niitä voi käyttää sitten keittoon :)

      Poista
  58. Anonyymi7/23/2015

    Mansikka, mustikka, vadelma, puolukka ja tyrnimarja pakkaseen.
    Pakstevinkki: uudet perunat esikeitetään, jäähtyneet perunat pakastetaan talven juhlahetkiä varten. Raparperiä ja hillosokeria kiehautetaan sen verran että raparperit pehmenee ja alkaa muodostua hilloa. Jäähdytys, pakataan rasioihin ja pakkaseen. Hillokkeesta tulee hyvää piirakaa ja lisäksi muutama pakastemansikka päälle. Nam...
    pirjo.skytta@hotmail.com

    VastaaPoista
  59. Ihana äitini huolehtii meidän talven marjoista.
    Ensi viikolla on tulossa mansikkaämpäri ja varmaankin mustikoita.
    Toi perunavinkki olisi ollut minullakin. Yhdellä arvalla mukana.
    o.korpi@gmail.com

    VastaaPoista
  60. Mansikoita olen nyt ahkerasti pakastanut omasta maasta. Viinimarjoja pakastan myös ja mustikoita sekä puolukoita, mikäli niistä satoa tulee.
    Oma pakastusvinkkini on että pakastan pieniin minigrip - pusseihin mansikkaa, mustikkaa ja viinimarjoja sekaisin, jolloin on valmis annos minun aamusmoothieen.
    Kahdella arvalla mukana!
    marsar69@luukku.com

    VastaaPoista
  61. Luulin, että meillä olisi tarpeeksi pakastusrasioita, mutta tänään kun pakastin yhtä mansikkaerää huomasin, että kaappi on taas syönyt rasioita ison kasan talven aikana. Käsittämätöntä, miten ne voivat hävitä tuhkana tuuleen! Mutta onneksi sulla on arvonta :) Meillä pakastetaan mansikoita, vadelmia, mustikoita, viinimarjoja, karviaisia, joskus omenalohkojakin. Erityisiä vinkkejä ei ole, joten yhdellä arvalla mukana.

    VastaaPoista
  62. Mansikoita pakastelen

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista