Jokakesäinen perunavinkki

Niinkuin eilen Instassa lupailin, tässäpä jokakesäinen vinkki 
uusien perunoiden pakastamisesta:

N.Y.T ne perunat ylös sieltä maasta ja valitse pienet kauniit yksilöt tähän puuhaan.  
Huuhtaise ne ja keitä 3 minuuttia
Höyrytä kuiviksi ja jäähdytä mahdollisimman nopeasti
Suosittelen matalaa ja leveää Orthex-pakastusrasiaa
Nippu tilliä mukaan ja mahd.pian pakastimeen

Muista kirjata päälle päivämäärä ja vaikka keittopäivän säätila :)

Valmista kippaamalla jäiset perunat kiehuvaan veteen ja keittämällä n. 10 minuuttia.
Kokeile kypsyys ihan niinkuin normaalistikin perunoista.

LUPAAN että tuovat kesän maun vaikkapa joulupöytään kalan kanssa!

NAM! Pieni vaiva, iso maku!
Sanna

Ja hei, muistakaa osallistua edellisen postauksen Orthex-arvontaan 
ja kertokaa siellä parhaat pakastusvinkkinne!



CONVERSATION

8 kommenttia:

  1. Ihana idea, saa kesän makuja syksylläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ja joulupöytään! Jos mulla ois ylimääräistä tilaa ja yls pakastin lisää, se ois täynnä perunaa!

      Poista
  2. Jo klymmeniä vuosia on meillä tuolla ohjeella valmistettu perunoita joulupöytään. Nyt en enään kun en laita kotona joulupöytää ollenkaan, kun olen joulna tyttärien joulupöydässä. Mutta yhden aanoksen kyllä silti pakastan, saa kerran talvella kesän makua pöytään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat sanat Mummeli, niin on meilläkin tehty. Ihanaa kun pääset valmiiseen pöytään :)

      Poista
  3. Meillä itsenäisyyspäivän kattauksen on kruunannut monesti nämä "uudet perunat" ja voi, että maisuttu hyvälle :)

    VastaaPoista