Kaipaan neuvoja basilikan säilömiseen!

Hui hai kaikille!

Kiireen keskeltä ilmoitus:
Basilika jatkaa satokauttaan, kiitos lämpimän elokuun!
Tätä siis vaan tulee ja tulee ja 
nyt haluaisin kuulla miten te 
säilötte basilikaa talven varalle?

Pestoa on jo pakkanen täynnä,
basilikan kuivattaminen on aika haastavaa, 
kuivuri saa laulaa 2 päivää ja silti lehdet jää vähän nihkeiksi.

Oletteko pakastaneet sellaisenaan?
Muita hyviä keinoja / reseptejä jaettavaksi?

Ottaisin mielummin kaikki talteen talveksi kun ostelen talven yli 
Prismasta niitä nuhjuisia kimppuja joka ei välttämättä selviä edes iltaan asti...

Kiitti jo etukäteen,
Sanna







CONVERSATION

10 kommenttia:

  1. Sähköuunissa, mieluiten kiertoilma, mutta onnistuu perusuunissakin. Nipuista roikkumaan kuivassa paikassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan mullakin sitä roikkumassa ja tänään sain vinkin että ystävä pistää minigrip-pusseissa pakkaseen ja on kun tuoretta ripottelis :)

      Poista
  2. Millä konstilla siellä pikkutalon pihalla oikein lannoitetaan - tulee ihan mieleen ne valtaisat pelargoniat menneiltä kesiltä, ja nyt basilikat puskee samaan tahtiin;)... suloisia helteitä sinne, jatkuvat kuulemma vielä koko loppukuun. Kade isolla K:lla;) xxx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhih, kuseksitaan sinne sun tänne :) Ne on muuten pelaquut taas yhtä hulluina! Jep, kelejä on lupailtu! xxx

      Poista
  3. Anonyymi8/22/2013

    mä kuivatan basilikat nipuissa "orrella" hellan yläpuolella ja vedän kuivat lehdet varsista irti suoraan annostelupurkkiin - kun tekee pieniä nippuja, kuivuvat lehdet nopeasti vaikka saunan jälkilämmössä henkarilla roikkuen - orrella riippuvat tällä hetkellä myös mäkimeirami, balsami, timjami ja nokkosetkin -

    hannah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orrella minäkin, ja kuivurissa ja ja ja... :) NAM!

      Poista
  4. Anonyymi8/22/2013

    siis ei balsami vaan salvia ;) - eh -

    hannah

    VastaaPoista
  5. Mahtavan sadon olet saanut! Mikäs siellä kasvaessa, rouvan hellässä huomassa :-)
    Olen joskus pakastanut basilikan lehtiä ihan sellaisenaan ja rapsutellut jäisestä purkista sitten soppien ja kastikkeiden joukkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, sillä tavalla ystävänikin on tehmyt, minirip pussiin ja murennellut sieltä sitten. Pitää koittaa viikonloppuna :)
      Jokos se sun kukka-arvoitukses selvisi? Käynkin kurkistamassa :)

      Poista
    2. Ristus tota mun pikakirjoitusta...

      Poista